Populaire activiteiten

Koersbal: balspel op een mat van 8 x 2 meter. De bedoeling van het spel is de koersbal (gele of zwarte bal) zo dicht mogelijk bij de jack (kleine witte bal) te rollen. De bal is niet helemaal rond waardoor deze bij het afremmen een curve (bocht) maakt. De mat is verdeeld in een aantal vakken en er wordt in twee richtingen over gespeeld. Bij aanvang van het spel staan beide spelers aan één zijde van de mat. De ene speler speelt met de zwarte ballen, de andere met de gele ballen. De volgorde van spelers word vastgesteld aan de hand van voorgaande ranglijsten. De overige spelers zitten erom heen om zo het spel goed te kunnen volgen.

Barakken: Wordt in een hoek op het biljart geplaatst.  In de “vlotbrug” zijn een aantal gaten aangebracht,  die alle een verschillende puntenwaarde hebben. 
De spelers stoten om beurten vanuit de zich schuin tegenover de vlotbrug bevindende hoek van het biljart. Iedere speler krijgt  drie keer de kans om te scoren. Degene met het hoogste totaal wint het spel. het spel kan met ongelimiteerd aantal spelers gespeeld worden.

Braintrainer: BrainTrainerPlus™ stimuleert het denkvermogen en het geheugen van ouderen en mensen met beginnende dementie. En dat geeft meer dan plezier.

De BrainTrainerPlus™ is een systeem dat ouderen met beginnende dementie of Alzheimer helpt het denkvermogen en het geheugen te stimuleren. Maar dat is niet alles wat het doet. Ouderen die ermee werken voelen zich prettig. Ze hebben het gevoel aansluiting te houden bij het hier-en-nu. Op het systeem kunnen niet alleen individueel spelletjes en quizzen gespeeld worden, maar ook samen met u en andere familieleden een familieboek of een quiz gemaakt worden. Op die manier wordt het contact makkelijker en intensiever

Figuurzagen: Met de ouderwetse figuurzaag en hulpmiddelen worden figuren uitgezaagd uit triplex, MDF of een harde soort tempex. De figuren worden na het zagen geschuurd en daarna geschilderd.

Het dobbelspel: Wie lukt het om als eerste alle blokjes op het speelbord te plaatsen? Dobbelen en spelen. Daar is waar het om gaat. De kleur en het aantal ogen van de dobbelsteen bepalen waar een blokje op het veld neergelegd mag worden. Is het veld al bezet? Helaas, dan kan er geen blokje op het veld gelegd worden. Of misschien toch wel? Want met dit spel zijn vele varianten mogelijk. Naar eigen inzicht zijn de spelregels van dit spel aan te passen. Zo blijft het plezier van dobbelen voorop staan.